Home » CATTERY

ANVANYA

CATTERY

Toen onze hond, een rhodesian ridgeback, in 2008 overleed was het de wens van mijn man om nog eens een grote zwarte kat te bezitten.Na wat gespeur op internet kwamen we uit op een maine coon. Toen begon het zoeken naar een zwarte kater en na een tijdje vonden we wat we zochten. Shunkaha deed zijn intrede.

Waar we voor werden gewaarschuwd gebeurde, namelijk het gevreesde coon virus, we werden besmet.

We zullen af en toe een nestje krijgen, op de planning staat wie en wanneer, maar dit is altijd onder voorbehoud, aangezien de natuur de baas blijft.

 Onze katten worden minimaal getest op Fiv/Felv, Pattella Luxatie, HCM en PKD en SMA en komen uit lijnen waarvan ook de (voor)ouders getest zijn.

 De sociale kant  komt ook zeker goed, we hebben een groot gezin( 7 personen), die allemaal stapel op de poezen zijn en ze zullen daarom veel in de handen zijn, daarnaast zullen de kittens in de huiskamer opgroeien met de daarbij behorende geluiden, zoals de stofzuiger, televisie, spelende kinderen,onze hond, dingen die wel eens omvallen zoals blokken en ander speelgoed en natuurlijk visite die langskomt.

 

De kittens mogen het nest verlaten op de leeftijd van minimaal 13/14 weken en zijn dan geënt en gechipt.(Bij liefhebbers kittens afgifte stamboom, na castratie. Eén keer een nestje fokken is ook fokken, voor fokkers gelden andere prijzen).

 

Onze poezen en ook onze kater lopen gewoon vrij rond in huis. Ook hebben ze de gelegenheid om veilig in de buitenren van de buitenlucht te genieten. Kortom , onze katten wonen/horen gewoon bij ons, in ons gezin. Krijgen knuffels, kijken met ons televisie, hangen op de bank, `helpen bij de huishouding`, enz. enz. enz,


Anvanya dat is de naam die ik gekozen heb voor mijn cattery.

Quenya is de taal waaruit ik de naam heb gekozen, het is de taal van de elven(dhr J.J.R.Tolkien bekend van o.a. het boek The lord of the rings) en Anvanya betekent mooiste.

Mooiste maine coons dus, want ik vind de coon de mooiste katten die er bestaan.

 

boek-lord.large.jpg

 

 

 

wij zijn lid van de Nederlandse Langhaar Katten Vereniging